Tilbage
Pisto Manchego

Pisto Manchego

En slags spansk ratatouille.
Server den som tapas, som tilbehør til fx torsk dampet i hvidvin og hvidløg, med olivenolie og persille på toppen.

Ingredienser

2 store hakkede løg
1 store frugtige grøn peber, i store tern ca. 1x1 cm
2 stor frugtig røde peber, i store tern ca. 1x1 cm
2 medium aubergine
4 store tomater, blendede
1-2 fed hvidløg
oliven olie
salt

1 æg til hver person
hakket persille til toppen

Instruktioner

Løgene steges i oliven olie ved svag varme til de er bløde og gyldne. i en anden pande steges peberfrugterne i oliven olie (vær ikke nærig med oliven olien). Peberfrugterne skal have langt tid på panden ved svag/middel varme da det trækker den gode søde karakteristiske smag frem.
Imens skæres aubergine i store tern ca. 1,5x1,5 cm.
hæld løgene over i en gryde - gerne en lergryde - og sæt den over svag varme med de blendede tomater.
Steg auberginen i panden hvor løgene har været, tilsæt rigeligt med oliven olie. Steg til de er gyldne og bløde.
Hæld peberfrugterne og auberginen i tomatblandingen når de er bløde og lækre - det tager tid, men det betaler sig virkelig.
Tilsæt hakket/revet hvidløg og salt og lad det simre i 15-20 minutter, eller længere.

Server retten i et stort fad eller portionsskåle med et spejlæg på toppen.
Enten spejles æggene i en pande, eller i ovnen oven i pistoen: hæld pisto i et stort eller flere små serverings ildfaste skåle, lav en fordybning i midten, slå ægget ud heri og bag retten i ovnen ved 180-200 grader i 5-7 minutter.

Pynt evt. med hakket persille på toppen.

Man kan selvfølgelig også undlade æggene.
Copyright and IP (intellectual property) Charite Nielsen - Køkkendate - All Rights Reserved  | charite@grapeland.dk