Tilbage
Simremad i lergryde
Simremad i lergryde
Simremad i lergryde

Simremad i lergryde

Kan laves af okse/kalve bov eller lammekød.

Ingredienser

1 1/2-2 kg oksebov
2 løg groft hakket
6-8 fed hvidløg, groft hakket eller bare mast med bredsiden af en kniv
400 g perleløg
5-700 g blandede svampe
2 store håndfulde oliven
1 stort glas (eller 2 dåser) fl. tomater
4-5 stilke persile
2-3 grene timian
3 laurbærblade
½ fl. rødvin
Salt og peber
Olie og smør til stegning

Evt. jævning

Instruktioner

Kødet skæres i store stykker: ca. 10x10 cm.
Brun kødet i smør og olie på en stor pande, i flere omgange. læg det efterhånden over i lergryde/stegeso/stor gryde. Steg løget i panden og kog det af med lidt vand, hæld det over kødet sammen med hvidløgene.
Tilsæt vand til det næsten dækker kødet. Tilsæt laurbærblade, salt og peber.

Sæt gryden en kold ovn og tænd på 200 grader.
Lad gryden koge under låg i 2-3 timer, rør med ca. ½ times mellemrum.

Tag gryden ud, skum fedt af overfladen.
Tilsæt resten af ingredienserne og sæt gryden tilbage i ovnen, kog videre i 1 time.

Tag gryden ud igen, og tilsæt evt. jævning (jeg bruger marizena og vand).
Server med kartoffelmos, ris, rodfrugtmos og en god varm salat.
Og naturligvis en god kraftig vin - fx Pardelasses, en økologisk vin fra Priorat i Spanien - se den her: www.grapeland.dk/vin
Copyright and IP (intellectual property) Charite Nielsen - Køkkendate - All Rights Reserved  | charite@grapeland.dk