Tilbage
Bønnesalat

Bønnesalat

Denne skønne - og nemme - bønnesalat laver jeg hver gang jeg koger bønner, for det er bedst når man hælder helt varme bønner ned i marinaden:)

Ingredienser

3 spsk. olivenolie
3 tsk. æble- eller anden eddike
Salt og peber
1 knivspids revet hvidløg – eller efter smag
4-5 dl kogte bønner – Butter beans er de alle bedste til denne salat
1 fint hakket rødløg – forårsløg duer også, men rødløg er visuelt finere
1-2 spsk. grofthakket persille

Hvis du vil have en større portion, er det nemt at gange op:)

Instruktioner

Bland olie, eddike, hvidløg, salt og peber og pisk det godt.
Hæld de varme afdryppede bønner i og rør godt rundt. Lad bønnerne trække i marinaden min. 10 minutter.
Tilsæt rødløg og persille.

Koge bønner? - se posen eller her på bloggen hvordan.

Der er virkelig en lækker smag i denne bønnesalat, det er som om ingredienserne går op i en højere enhed. Jeg laver stort set aldrig en buffet uden denne salat, og det er både unge og gamle der er vilde med den.
Så måske du skulle lave en større portion:) salaten kan holde et par dage i køleskabet.
Copyright and IP (intellectual property) Charite Nielsen - Køkkendate - All Rights Reserved  | charite@grapeland.dk